iPhone’da Temiz Enerji Şarjı nasıl kullanılır?

Apple, iOS 16.1’i piyasaya sürdü, şebekenin daha temiz enerji kaynakları kullandığı zamanlar için şarj sürelerini optimize edecek ve bir iPhone’u gece şarj etmenin karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olacak yeni bir Temiz Enerji Şarjı özelliği getirdi.
Ayarlar uygulamasındaki yeni bir geçişe göre, Temiz Enerji Şarjı özelliği, daha düşük karbon emisyonlu elektriğin mevcut olduğu durumlarda seçici olarak şarj ederek kullanıcının karbon ayak izini azaltmaya çalışacak .
Cihaz, kullanıcının günlük şarj rutinini öğrenerek, kullanıcının günlük şarj rutinini öğrenen ve gece boyunca %100’e varan şarjı durduran mevcut Optimize Edilmiş Pil Şarjı özelliğine benzer şekilde, kullanıcının günlük şarj rutininden öğrenecektir. iPhone sabah tam şarja ulaşacak pil yorulmayacak.

Temiz Enerji Şarjı, şebekeden daha düşük karbon emisyonlu elektrik mevcut olduğunda seçici olarak şarj ederek kullanıcının karbon ayak izini azaltmaya çalışan bir iPhone özelliğidir.Temiz Enerji Şarjı etkinleştirildiğinde ve bir kullanıcı iPhone’unu bir şarj cihazına bağladığında, cihaz yerel enerji şebekesindeki karbon emisyonu tahminini alır ve bunu daha temiz enerji üretimi zamanlarında kullanıcının iPhone’unu şarj etmek için kullanır.Kullanıcılar iPhone’larını kurduklarında veya yeni iOS yazılım güncellemelerini yükledikten sonra aktif olacaktır.

iPhone’da Temiz Enerji Şarjı nasıl açılır veya kapatılır

  • Ayarlar uygulamasını açın ve Pil’e dokunun.
  • Pil Sağlığı ve Şarj seçeneğini seçin
  • Özelliği açmak veya kapatmak için Temiz Enerji Şarjı geçiş düğmesine dokununTemiz Enerji Şarjı, kullanıcının şarj etme alışkanlıklarını öğrenmek için Optimize Pil Şarjı ile birlikte çalışır. Temiz Enerji Şarjı, yalnızca kullanıcının en çok zaman harcadığı ve iPhone’unu ev ve iş yeri gibi uzun süreler boyunca düzenli olarak şarj ettiği yerlerde devreye girer. Bu özellik, kullanıcıların şarj alışkanlıkları değişkense veya seyahat ederken olduğu gibi yeni bir yerdeyse devreye girmez. Bu nedenle ve bölgelerine ilişkin karbon emisyonu tahminini almak için Temiz Enerji Şarjının etkinleştirilmesi için bazı konum ayarlarının açık olması gerekir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Apple, Dynamic Island, USB-C, 48MP Ana kamera, A16 Bionic ve daha fazlasına sahip iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ı piyasayada

12 Eylül,de ‘Wonderlust’ etkinliğini; iPhone 15, iPhone 15 Pro, Apple Watch Series 9

iPhone 15 Pro Max, Apple’ın ilk periskop lensiyle geliyor

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max önceki modellerden daha pahalı olacak.