iPhone 14 Pro Bilmeniz gereken her şey

Apple, tamamen yeni Always-On ekran, iPhone’da ilk 48 MP kamera, Kilitlenme Algılama, uydu üzerinden Acil SOS ve yeni bir sinyal alma yöntemi özelliklerine sahip iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te perdeyi kaldırdı. Önceki iPhone modellerinde bulunan çentiğin yerini alan “Dinamik Ada” ile bildirimler geldi.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile yapılan en dikkate değer değişikliklerden biri, Apple’ın cihazın ekranının üst kısmındaki hap şeklindeki oyuğa verdiği isim olan Dynamic Island’ın tanıtılmasıdır. Apple, Dynamic Island ile çalışmak için iOS 16’yı geliştirdi ve kullanıcıların bir dokunup basılı tutarak kontrollere erişebilecekleri bir alan yarattı. Apple, Haritalar, Müzik veya zamanlayıcı gibi devam eden arka plan etkinlikleri ada içinde görünür ve etkileşimli olmaya devam ediyor ve iOS 16’da Canlı Etkinlikler ile spor skorları ve sürüş paylaşımı gibi bilgiler sağlayan üçüncü taraf uygulamaları Dinamik Ada’dan yararlanabilir, 

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, herhangi bir akıllı telefon camından daha sağlam olan Ceramic Shield ön kapağıyla daha yüksek dayanıklılık özellikleri sunmaya devam ediyor ve suya ve toza dayanıklılık sayesinde yaygın olarak görülen dökülmelere ve kazalara karşı korunuyor.

6,1 inç ve 6,7 inç boyutlarında mevcut olan her iki modelde, yeni 1 Hz yenileme hızı ve birden çok güç verimli teknolojiyle etkinleştirilen, iPhone’da ilk kez Her Zaman Açık ekrana sahip ProMotion özelliğine sahip yeni bir Super Retina XDR ekran bulunuyor. .

A16 Bionic ile güçlendirilen iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, iPhone fotoğraf yeteneklerinde büyük sıçramalar sunuyor. iPhone 14 Pro, derin bir donanım ve yazılım entegrasyonuyla tüm kameralarda fotoğraflarda orta ila düşük ışık performansında bir sıçrama sunan Photonic Engine ile hesaplamalı fotoğrafçılığı daha da ileri taşıyor: Ana kamerada 2 kata kadar, açıkta 3 kata kadar Ultra Geniş kamera, Telefoto kamerada 2x’e kadar ve TrueDepth kamerada 2x’e kadar. Apple’a göre Photonic Engine, gelişmiş ayrıntılar sağlamak ve ince dokuları korumak, daha iyi renk sağlamak ve bir fotoğrafta daha fazla bilgi sağlamak için Deep Fusion’ı görüntüleme sürecinin başlarında uygulayarak kalitedeki bu çarpıcı artışı sağlıyor.

Pro serisinde ilk kez, çekilen fotoğrafa uyum sağlayan ve ikinci nesil sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme özelliğine sahip dört piksel sensörlü yeni bir 48MP Ana kamera bulunuyor. Çoğu fotoğraf için, dört pikselli sensör her dört pikseli 2,44 µm’ye eşdeğer bir büyük dörtlü pikselde birleştirerek düşük ışıkta daha iyi çekim sağlar ve fotoğraf boyutunu pratik 12 MP’de tutar. Dört pikselli sensör ayrıca, dijital zoom olmadan tam çözünürlüklü fotoğraflar ve 4K videolar için sensörün orta 12 megapikselini kullanan 2x Telefoto seçeneğini de etkinleştirir. Bu, Portre modu gibi özellikler için ideal olan tanıdık bir odak uzaklığında optik kalite sağlar. Dört pikselli sensör, ProRAW’da ayrıntıları optimize ederek profesyonel iş akışlarına da fayda sağlar.

iPhone 14 Pro serisi, antenlerin doğrudan bir uyduya bağlanmasını sağlayan ve hücresel veya Wi-Fi kapsama alanı dışındayken acil servislerle mesajlaşmayı sağlayan uydu üzerinden Acil SOS özelliğini sunar. Uydu üzerinden Acil SOS ile iPhone, kullanıcının durumunu değerlendirmek için birkaç hayati soruyu önden yükler ve onlara telefonlarını bir uyduya bağlanmak için nereye yönlendirmeleri gerektiğini gösterir. İlk anket ve takip mesajları daha sonra, Apple tarafından eğitilmiş ve kullanıcı adına yardım isteyebilecek uzmanlar tarafından görevlendirilen merkezlere iletilir. Bu teknoloji ayrıca, hücresel veya Wi-Fi bağlantısı olmadığında kullanıcıların konumlarını uydu üzerinden Find My ile manuel olarak paylaşmalarına olanak tanır. Uydu üzerinden Acil SOS, Kasım ayında ABD ve Kanada’daki kullanıcılara sunulacak ve hizmet iki yıl boyunca ücretsiz olacak.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’teki A16 Bionic çip, tüm gün pil ömrü sağlar. İki yüksek performanslı çekirdek ve dört yüksek verimli çekirdeğe sahip olan yeni 6 çekirdekli CPU, rakiplerinden yüzde 40’a kadar daha hızlı, Apple, çipin zorlu iş yüklerinin üstesinden kolayca geldiğini söylüyor.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, koyu mor, gümüş, altın ve uzay siyahı renk seçenekleriyle 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama kapasitelerinde sunulacak. İki cihaz, 16 Eylül Cuma gününden itibaren teslimatlar ve mağaza içi kullanılabilirlik ile Apple.com’da ön sipariş vermeye hazır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Apple, Dynamic Island, USB-C, 48MP Ana kamera, A16 Bionic ve daha fazlasına sahip iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ı piyasayada

12 Eylül,de ‘Wonderlust’ etkinliğini; iPhone 15, iPhone 15 Pro, Apple Watch Series 9

iPhone 15 Pro Max, Apple’ın ilk periskop lensiyle geliyor

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max önceki modellerden daha pahalı olacak.