iPhone 13’ün daha pahalı olacağını sızdırdı

Apple DNA  gelen bir rapora göre, artan üretim maliyetleri telafi etmek için bu yılki dört yeni iPhone modellerinin fiyatları artan göz önünde olduğu söyleniyor , bu yılki söylenti zam sebebi olarak yonga üretim maliyetlerinin artışı yer veriliyor.

Rapora göre, iPhone çip tedarikçisi TSMC, 7nm altı işlemcileri için Ocak ayından itibaren çip üretim maliyetlerini %3 ve %10 artırmayı planlıyor. Artan maliyetleri, “artan maliyetlerin karlılık üzerindeki etkisini azaltmak” için son tüketiciye ileterek dengeleyecek

Raporda, müşterilerine gelişmiş ve olgun proses teknolojileri için %20’ye varan fiyat artışları bildirdiği ve yeni fiyatların Ocak 2022’den itibaren geçerli olacağı bildirildi” deniyor. “Fiyat ayarlamaları, Aralık ayından itibaren yerine getirilmesi planlanan siparişler için geçerli olacakl .

Piyasa kaynaklarına göre Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone ve diğer serileri için daha yüksek fiyatlar belirlemesi muhtemel” diyor  . “Bu yıl fiyatlarını şimdiye kadar %5-10 oranında artıran birden fazla dizüstü bilgisayar markası satıcısı, artan maliyetlerin kârlılıkları üzerindeki etkisini azaltmanın yollarını aramaya devam ediyor.”

Apple’ın önümüzdeki haftalarda iPhone 13’ü duyurması bekleniyor. Geçen yılın aksine,  Apple iPhone’u iPhone 4 tarzı kare kenarlı tasarımla tamamen yenilediğinde , bu yılki dört yeni iPhone 13 modelinin, mevcut iPhone 12 serisine kıyasla nispeten küçük görsel değişikliklere sahip olması ve daha önemli değişikliklere sahip olması bekleniyor.

Raporlar, dört iPhone 13 modelinin hepsinin yükseltilmiş ekranlar, daha büyük piller, küçültülmüş bir çentik, mmWave 5G için genişletilmiş destek ve daha verimli bir A serisi çip içereceğini gösteriyor. Yeni cihazlar, iPhone 13 adını taşımasına rağmen “klasik Apple S modeli” olarak tanımlanıyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Apple, Dynamic Island, USB-C, 48MP Ana kamera, A16 Bionic ve daha fazlasına sahip iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ı piyasayada

12 Eylül,de ‘Wonderlust’ etkinliğini; iPhone 15, iPhone 15 Pro, Apple Watch Series 9

iPhone 15 Pro Max, Apple’ın ilk periskop lensiyle geliyor

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max önceki modellerden daha pahalı olacak.