Apple Watch Series 7 üretimi durduruldu

Yeni nesil Apple Watch’un birkaç hafta içinde duyurulması beklenirken, Salı günü Apple dan gelen yeni raporlar, üretim sorunlarının yeni  ürünün üretiminin durdurulmasına neden olduğunu sızdırıldı

Üretim sorunları hakkında ilk rapor veren  göre , Apple ve tedarikçileri, Apple Watch Series 7’nin geçen hafta küçük ölçekli üretimine başladıktan sonra 24 saat çalışıyor. Beklenmeyen gecikmeye katkıda bulunan bir faktör olarak yeni  cihazın söylentisi yeni tasarımının karmaşıklığına atıfta bulunarak, üretimin artık “tatmin edici üretim performansına ulaşmadaki kritik zorluklar nedeniyle” ertelendiği söyleniyor.

“yeni akıllı saatin karmaşık tasarımları nedeniyle yaklaşmakta olan Apple Watch’un üretiminin büyük ölçüde ertelendiğini öğrendi. Apple Watch 7 üreticileri, cihazın beklendiği gibi geçen hafta küçük ölçekli üretime başladı, ancak duruma aşina olan birçok kişi, tatmin edici üretim performansına ulaşmada kritik zorluklarla karşılaştı ”dedi.  “Sonuç olarak, Apple ve tedarikçileri seri üretime geçmeden önce sorunları çözmeye ve tasarımları daha fazla sertifikalandırmaya çalışırken, yeni saatin üretimi geçici olarak durduruldu.

Apple Watch Series 7’nin daha hızlı bir işlemciye, gelişmiş kablosuz bağlantıya ve güncellenmiş bir ekrana sahip olduğu söyleniyor . Son sızıntılar ve raporlar, Apple’ın yeni  cihazı mevcut 40 mm ve 44 mm seçeneklerinin yerine yeni 41 mm ve 45 mm boyutlarında kullanıma sunduğuna işaret ediyor.

Yeni cihazların, iPhone 12 Pro, iPad Air ve iPad Pro’da görülene benzer düz kenarlı bir tasarıma sahip olduğu ve sızdırıcı  Mayıs ayında paylaştığı konseptlerin resimlerde gösterilen bir tasarıma dayandığı söyleniyor. 

Bugünkü yeni raporun, öngörüsünden kısa bir süre sonra bir takip paylaşan ve içeriden benzer raporlar duyduğunu iddia eden Raporda, “Apple Inc.’in yaklaşmakta olan akıllı saati, üreticilerin yeni bir tasarıma uyum sağlaması nedeniyle üretim aksaklıkları yaşıyor ve duruma aşina olan bir kişiye göre gecikmelere yol açabiliyor” deniyor.

Apple, muhtemelen 14 Eylül Salı günü gerçekleşmesi beklenen bir etkinlikte iPhone 13’ün yanı sıra yeni Apple Watch’u da duyuracak. Üretim sorunlarıyla karşı karşıya olduğu söylenen önceki ürünlerde olduğu gibi, Apple Watch hala bu tarihte tanıtılabilir. ay planlandığı gibi, ancak yılın ilerleyen zamanlarına kadar gönderilmeyecek.

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Apple, Dynamic Island, USB-C, 48MP Ana kamera, A16 Bionic ve daha fazlasına sahip iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ı piyasayada

12 Eylül,de ‘Wonderlust’ etkinliğini; iPhone 15, iPhone 15 Pro, Apple Watch Series 9

iPhone 15 Pro Max, Apple’ın ilk periskop lensiyle geliyor

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max önceki modellerden daha pahalı olacak.